Alla har en fantastisk inre potential där allt finns som behövs för att man ska kunna förverkliga sina drömmar och mål, men alltför många glömmer bort den i vardagens stress. Det finns så många personer som utbildar sig och skaffar arbete innan de ens hunnit ta reda på vad de egentligen vill.

De flesta av oss har inte tid att leva för det är så mycket annat som ska göras.

Det finns många bra sätt att ta vara på och använda vår inre drivkraft, energi, på så den arbetar för oss, inte mot oss. Vår självkänsla, dvs vårt egenväde,har en avgörande betydelse för hur vi hanterar våra liv.
Det gäller att undanröja alla ursäkter man har för att inte göra en förändring i livet, och kanske främst till att våga / vilja ta steget till personlig utveckling:
”Jag har inte tid”, ”Det går inte”, ”Jag kan inte”, ”Jag är för gammal”, "Jag är för ung", "Jag är för tjock", "Jag är för smal", "Det där är inget för mig", "Sen ska jag", "När det här är klart, då ska jag"...argumenten för att fortsätta trampa i sina invanda fotspår är många.

Om man lyssnar på alla negativa tankar och influenser kan det i värsta fall gå ett helt liv innan man ens försökt förverkliga sin innersta dröm.


Om du har god självkänsla vet du att du duger som du är. Du är flexibel och handlingskraftig och tar dig an livets utmaningar med gott handlag. Du fattar sunda och kloka beslut och ser motgångar som en ny chans att lära dig något. Om din självkänsla är dålig tycker du inte att du duger till något, du söker bekräftelse hos andra och är rädd att stöta dig med någon och hamna i konflikter. Du sätter andra i första hand och tänker sist på dig själv......

Håll huvudet högt och näsan ovanför vattenytan gott folk