Häromdagen började jag fundera lite grand på hur Reindfeldt har skött sig och jag behöver nog inte säga mycket mer än att han har misslyckats totalt med att samla poäng, till och med hos sina egna väljare. Iallafall uppfattar jag saken så och hos mig är han därmed inte heller poppis.

Jag har på senare tid lagt märke till en ganska otäck sida hos honom som jag först inte reflekterade över så mycket. Jag minns att han höll tal på fotbollsgalan och att jag kände mig direkt spyfärdig när jag hörde hans snack. Inte menade han något av det där han sade, det ska ju bara låta bra för att hans väljare skall hålla sig lugna. Jag minns väldigt lite av talet förresten, men jag minns att han tackade folk för stödet han fått. Jag är övertygad om att publiken vid det ögonblicket, gjorde allt annat än höll med honom. Fast å andra sidan, svenska folket verkar inte vara det brightaste folkslaget.

Dagarna före jul upptäckte jag något förfärligt. I en liten artikel kunde man läsa "[I]Reinfeldt benådar en gris[/I]"... Ursäkta? Benådar Reinfeldt en gris? Jaha? I Bingolotto har jag för mig att det var. Det var då jag började fundera på vad det är för genomtänkt bluff han börjat köra med. Jag kan erkänna redan nu att jag aldrig läste artikeln. Jag tyckte det räckte med vetskapen att han faktiskt gör något som inte rimmar med hans övriga beteende, men i detta ögonblicket hade det gått upp ett ljus för mig - karln fjäskar!

Jag pratade med min mor om det här efter att jag sett artikeln. Hon höll med mig. För visst finns det en baktanke med detta! På uppesittarkvällen dök artikeln upp i Aftonbladet, som på beställning - "Folkliga, eller bara töntiga?". Där står det beskrivet att Reinfeldt "gör som Persson", dvs spexar.

Av det lilla jag minns av Persson så minns jag inte att det var med spex hans karriär började. Jag har länge varit ganska säker på att det dök upp senare, kanske efter två år åtminstone, och det första riktigt intressanta inslaget jag såg med Persson, var i "sen kväll med Luuk". Det har följt en del småsaker med honom där han faktiskt lyckats charma mig. Nu lyckas han förvisso inte längre, han brände sina chanser i takt med att den fina gården blev klar och samtidigt som han fick väljarna att tvivla på hans politik.

Det Reinfeldt nu pysslar med känner jag, inte är något annat än försöka samla poäng hos ett gäng genomkorkade sympatisörer. Jag är helt övertygad om att det endast handlar om att måla över de hårt chockerande besluten kring alla vallöften som brutits och alla avgifter som höjts, för att inte tala om indragen a-kassa. Fjäsk kort och gott. Dessutom tror jag, till min stora besvikelse, att det kan gå hem hos folket. Svenska folket är inte något annat än ett gäng valpar som skäller lite och släpper greppet när första försöket misslyckats. Sen springer de flämtande runt benen och försöker få ett nytt grepp. Men grattis, Reinfeldt stampar på er. Jag ska förklara...

Talar man med rätt röst till en hund så viftar den på svansen och på samma sätt är det med hela det här ruttna landet.

[I]- Ska du ha en liten godis då? Jaaaa, lilla vovven vill ha en godisbit? Ja, komsi, duuuuktig vovve![/I]

Testa själv, om du har husdjur. Förställ din röst som om du pratade med en bebis och säg sådär och se om hunden viftar på svansen. När du sedan gjort det så vill jag att du byter ut din lilla ramsa och säger...

[I]- Ska jag döda dig då lilla vovven? Jaaaa, jag ska ta en gaffel och äta lille bubben på en stoooor töt tallrik. Ja, kooom då, vovven![/I]

Viftar den fortfarande på svansen? Chansen är ganska stor att den gör det. Den förstår ju inte vad du säger, utan går på vilken ton du har. Nu tar du återigen och byter ut texten, behåller rösten, men istället låtsas du att du är Reinfeldt...

[I]- Nuuuu töta svenskar, nuuuu ska vi höja avgifterna på a-kassan och se till att ni får mindre pengar. Jaaaa, va skojsigt då. Komsi lilla svensken, så ska vi köra över dig...[/I]

Börjar ni förstå min poäng? Om Reinfeldt lyckas slå i hela svenska folket att han är gullig och räddar en gris, så är kanske förhoppningarna att folk hellre ser den gulliga Reinfeldt som räddade gulliga grisen, än den elaka Reinfeldt som stal era pengar. Allt han gör nu, som verkar vara så trevligt är troligtvis ingenting annat än en stor bluff. En skenmanöver för att han ska kunna fortsätta driva det här landet rakt in i fördärvet. Grattis, än en gång har ni blivit lurade och än är det inte över...