Jag finner det lite lätt ironiskt med de rökare som tydligen känner sig jagade av oss icke-rökare. Det hela kan beskrivas som jag läst det - en "hetsjakt" - ur rökares synvinkel, vilka anser att de inte får röka vart de vill. Nävisst, säkert. Vad ska vi säga då? Vi som inte kan vistas där vi vill? Vi som på grund av astmabesvär och andra problem plötsligt är bannlysta från många platser som finns i landet? För att inte tala om vårat eget boende. Vi klagar sällan, iallafall när ni röker utomhus och vi får snällt böja oss för detta förbannade hälsoproblem. Nej, den hetsjakt ni pratar om är väl den ni ser på tv, i form av plåster och andra medel som skulle kunna göra er friska? För friska är väl något ni inte är - eller kommer bli iallafall.

Det är möjligt att det inte pågår en "hetsjakt" mot oss icke-rökare på samma sätt, men det beror väl på att rökarna aldrig tänker på vad dom håller på med. Men det faktum att vi nästintill jagas bort från vår egen hem-miljö gör mig riktigt förbannad. Jag brukar inte reagera så mycket på rökning egentligen, men åtminstone när det kommer till balkongrökning så tänder jag till riktigt ordentligt. När röken trevar sig in genom mitt öppna fönster och når fram till mig känner jag hur det hugger till i hela kroppen och jag får en lätt adrenalinkick, så känner jag för ett kort ögonblick hur jag skulle vilja utöva våld på den som står och röker på andra sidan. Det var inte länge sedan jag kände hur jag skulle viljat ta fram en stor spann med vatten och bara hälla ut över balkongräcket.

Javisst, vi röks ut som djur ur våra egna hem och på andra sidan står en rökare som helt glömt bort att respektera sin omgivning. Ok, rök en cigg ibland, men ni behöver för helvete inte tända en varje halvtimme! Vi som hela tiden måste ta hänsyn till er rökare och försöka hitta platser där vi kan vara för att inte bli rökskadade, vad ska vi kalla det för? Vart är eran respekt? Varför blir ni så arga när VI störs i våra egna hem? Ni kanske inte för oväsen som andra grannar gör, men ni stör likförbannat...

Okej, ni är några stycken som tänker er för innan ni tänder era cigaretter och därmed väljer era rökställen med viss omsorg. Jag gillar det. Jag gillar människor som inte alltid har ett behov av att röka och som kan hantera sitt humör och sug efter mer rök och som kan avvakta flera dagar mellan varje cigarett. Förvisso förstår jag inte alls varför dom röker eftersom dom tycks ligga närmare att sluta än att "börja", men ändå. Jag gillar respekten där och det faktum att dom inte vill ha ihjäl oss passivt. Tack till er! Resten av er, som skiter i oss andra, skulle jag inte tveka en sekund över att få vräkta om jag kunde.