Så länge kan man alltså få vänta på hjälp om felen är tillräckligt små. Antagligen hade jag fått vänta längre om jag inte hade lyckats sparka upp rätt personer ur stolen. När tekniker var på plats och installerade ledningar hos mig glömde man stänga en liten pluttig lucka, vilken är lätt tillgänglig för vem som helst att sätta fingrarna i. Om en objuden gäst får för sig att jag inte ska ha min telefon kvar, skulle jag gissa att man sätter sig på knä där en stund och börjar knipsa av ledningar. Jag tycker personligen, på grund av närliggande miljöer, att en lucka som ger möjligheter att förstöra bör ha åtminstone lite uppmärksamhet. Skulle det hända något, så skulle iallafall konsekvenserna kunna ge mer jobb än man troligtvis vill ha.

Detta felanmälde jag alltså. För mer än en månad sedan. Troligtvis gjorde jag det redan vecka efter att teknikerna varit här - jag minns inte ens längre. Ingenting hände. På Telia svarade man med att det var rapporterat och att en tekniker skulle skickas ut. Det kanske låter lite väl mycket, men om man har "vägarna förbi" kan man ju faktiskt passa på. Och det har dom ofta, jag ser bilen åka runt lite här och var nämligen och ibland är det väldigt i närheten.

Men ingenting hände. Idag ringde direkt till företaget som gjort missen och där jag fick ett "snabbare" nummer till Telia. Icke att förvånas hänvisades jag därifrån till 90200, till numret där inget händer när man ringer, vilket jag absolut inte ville. Det var ju där allt började. Jag lyckades dock bevara mitt lugn så att telefonisten slapp höra mitt vredesutbrott. Det kanske ska sägas att jag aldrig ringde Telia. Istället lyckades jag hitta ett annat nummer jag ringde, för att få tag på teknikern som skickat ut sina slöfockar att utföra ett arbete under installationsveckan (egentligen veckorna, eftersom det endast var lek och skoj i trädgården under cirka 1½ veckas tid). Det gick lite bättre tror jag, fast jag ska väl inte ropa hej för tidigt.