På [URL="http://www.bloggportalen.se"]bloggportalen.se[/URL] kan man se att det idag finns 18385 bloggar. Tanken slår mig alltid lika hårt när jag ser sådant, hur hysteriskt det måste vara när det gäller bloggande. Självklart gäller det även mig, som har valt att sälla mig till denna sjukt stora skara galningar. Hur många bloggar, av dessa 18385, är ärligt talat intressanta nog för att bli lästa? Vad bloggar folk om egentligen? Deras inköp av de snygga skorna de såg i förra veckan i den där butiken? Eller kanske en bitter förklaring, över hur förkylda alla i omgivningen är? Är [I]jag[/I] intressant?

Jag läste en blogg, av [URL="http://opassande.se/index.php/2007/10/05/vem-laser-din-blogg-vem-skriver-du-for/"]opassande[/URL] som lite grand tog upp detta. Frågan som ställdes i rubriken var "Vem läser din blogg" och "Vem skriver du för?" och jag har faktiskt grunnat på det temat ända sedan dess. Vad skriver folk om och varför gör dom det? Med tanke på att vi har gått från de gamla dagböckerna som var föresedda med hänglås och nyckel, till den numera enkelt åtkomliga digitala bloggen på det stora internätet, så är det faktiskt lite konstigt.

Vad var det som plötsligt upphörde att vara så genant och pinsamt, som vi numera delar med oss av till alla andra? Självklart är det intressantare att läsa sina vänners bloggar, än en okänd snubbes i norrland, så givetvis förstår jag tankesättet hos de som gör det och jag gör ju det själv. Samtidigt som jag kan tycka att det återigen strider mot den insnöade medelsvenskens principer, att ens våga prata med andra.

[IMG]http://www.tornevall.net/storage/files/1195167600/1195237395_383djxb.jpg[/IMG]

Någonting har onekligen hänt, eftersom alla vill höras, synas och komma till tals. Än värre är det att alla vill det, men samtidigt - i några fall åtminstone - inte kommer att kunna ta den kritik dom riskerar få när dom väl skriver sitt första inlägg. Eller så skriver dom ointressant, tråkigt eller fruktansvärt larviga saker så till den grad att man lika gärna kunde läst direkt ur en ordbok istället. Det finns skräckexempel i alla riktningar och jag läser därför ytterst få bloggar men undrar samtidigt över varför folk i övrigt skriver. Vad får [I]dom[/I] ut av det? Det [I]är[/I] intressant och det är alltid kul att finna nya texter som faktiskt tillför något, och som får mig att tänka till eller skratta.

Personligen håller jag mig [I]oftast[/I] till ämnen som jag kan tänka mig att fler är intresserade av, än kategorin som fyller ett oändligt tomrum. Jag skriver även helt för mitt eget höga nöjes och egoisms skull, men aldrig för att jag måste - det är då det blir tråkigt; [I]"Det här gjorde jag i eftermiddags, igår köpte jag skor, en jacka och tre tofflor men fy faaaan så ful killen bakom disken var! För att inte tala om de matta, uselt designade väggarna i lokalen!"[/I]-inlägg är faktiskt ointressanta. Det ska vara tilldragande, kanske lite kontroversiellt och roligt att läsa en blogg, men tyvärr börjar dom tråkiga på bloggportalen bli lite [I]väl[/I] många, för att det ska gå att sålla bland dom. Intressanta, roliga och attraktiva bloggar blir därför tyvärr väldigt svårfunna och de drunknar kort och gott i allt för mycket skit. Men jag ser gärna att fler där ute kan väcka mitt intresse...