Nackdelen med kunskaper tycks vara att man aldrig kan dela med sig av dom. Det handlar om att man [I]"vet för mycket"[/I] och man skapar plötsligt en massa misstankar hos andra, som man får emot sig av sin omgivning. Folk tror att man av ondo utnyttjar sina kunskaper, när man lyckats passera en viss informationsgräns. Bara på grund av att man råkar vara nyfiken på nya saker. Dock är det oftast turligt nog bara de som ingår i [I]"klubben för inbördes beundran"[/I], dvs de avundsjuka, bittra och det efterblivna avskrädet i samhället - de som vägrar lära sig något eller är oförmögna att klara av det själva - som reagerar så här ([URL="http://sv.wikipedia.org/wiki/Jantelagen"]jantelagen![/URL]), så man kanske inte behöver vara allt för deprimerad över just detta egentligen. Det är dock ändå lite sorgligt.

Det är möjligt att att det bara har att göra med att vissa människor har svårt att lita på sig själva och därför med stor sannolikhet skulle utnyttja sina egna kunskaper som rena maktövergrepp. Men alla är vi tack och lov inte likadana. Människan fungerar dessvärre på det här sättet, vilket i sig är synd.

[IMG]http://www.tornevall.net/storage/files/1195599600/1195669598_h320.jpg[/IMG]

Det räcker med att man säger [I]"allt är möjligt och med rätt kunskaper kan man genomföra det"[/I]. Dessvärre är det ju också sant, men bara för att det är sant, så behöver det ju inte vara så att alla verkligen [I]kan[/I], [I]vill[/I] eller ens har rätt teknik för att utföra det som i teorin sägs fungera.

Detta har medfört att jag börjat förstå varför "hackerscenen" är så tystlåten av sig. De gedigna mer [I]guldkantade[/I] kunskaperna man får med sig genom livet, är sådana som man i princip aldrig kan dela med sig av. Det har tidigare varit hörsägen för mig - [I]det du vet, vet bara du[/I] - men ju mer man lärt sig med tiden, desto känsligare blir det tydligen. Mest för omgivningen faktiskt, men tack och lov finns det fortfarande både människor och platser där kunskap är en tacksamt mottagen källa, där meningen med kunskaperna är till för att hjälpa och göra internet till en säkrare plats.