I dagens samhälle är det visserligen fullt förståeligt - alliansen har stampat på ganska bra mot arbetslösheten och a-kassorna stryps samtidigt som [URL="http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1388289.ab"]avgifterna höjs[/URL]. Antalet snälla barn sjunker i takt med våldsdåden i skolorna, så tillgång och efterfrågan på leksaker förändras givetvis då också. Tomteverkstaden verkar vara på gränsen att gå i konkurs på grund av detta och [I]"Nordpolen Verkstäder"[/I] lär vid det här laget ha stängt stora delar av sin verksamhet åtminstone om man får tro TVs utsago. Nissarna har fått sparken och Tomten är förtvivlad. Ingen vill samarbeta, samtidigt som arbetslösheten och brist på kompetens gör att inte ens praktikanter kan ta sig in på klappmarknaden.

Det måste alltså vara tal om hårda tider nu. Reklamkanalerna har återigen börjat visa inslag som faktiskt tyder på att leksaker inte längre tillverkas på Nordpolen. [URL="http://www.elgiganten.se"]Elgiganten[/URL] påstår att Tomten handlar hos dom. Självklart kan man undra hur Tomten har råd att köpa sina leksaker där och varför han inte försöker använda sina nissar i sin egen verksamhet istället. Det borde väl vara betydligt billigare än att ruinera sig själv, genom att handla i en svensk butik, med svindyra produkter som ändå kommer gå sönder? Eller har Tomten gått och blivit fullständigt blåst?

Nej, ärligt talat. Det här stör mig. Att använda tomten som nån förbannad ursäkt för att få sälja fler julklappar alltså. Men som vanligt kommer mina hårda principer och olydnad att påverka deras reklam i negativ riktning - [URL="http://forum.tornevall.net/showthread.php?t=139974"]precis som förra året[/URL]. Jag kommer tveklöst att undvika deras trams fullständigt. Tvi!