En gång i tiden hade jag [I][B]en[/B][/I] server – tornevall-1 heter den idag. Servern hade tre nätverkskort i sig och routingen fungerade perfekt. Den trafik som kom in på nätverkskort 1 och 2, gick ut precis samma väg som den kom från. Jag vet inte hur det gick till, men det fungerade klockrent.

Sist jag sysslade med detta lovade jag mig att [URL="http://forum.tornevall.net/blog.php?b=236"]aldrig mer utsätta mig för pärsen[/URL], men det är tydligen dags igen. Jag var förstås naiv och trodde inte att jag skulle behöva göra det igen. Så då tar vi det här från början i stilla takt.

Den gamla beprövade metoden fungerade givetvis inte. Bästa sättet att få allt att fungera är så klart att göra allt så kompakt som möjligt. Men, man lär ju så länge man lever.

Före denna kod kan man konfigurera precis vadhelst man önskar, med samma nedanstående princip:

[code]
/usr/sbin/openvpn --config vpn-config --daemon VPN-ID --writepid /var/run/vpn.pid

/sbin/ip route add /24 dev tap0 src table XX
/sbin/ip route add default via table XX
/sbin/ip rule add from table XX
[/code]
FEST!