Då var det alltså dags igen. Vintern är nära och snön är förstås ett givet inslag i naturen. Men har intelligenta svensken förstått det, tro? Nej, det är mer troligt att de flesta långt in i december med full snöstorm kommer tro att sommardäcken har rätt förutsättningar att hålla bilen på vägen, trots att både [URL="http://aftonbladet.se/nyheter/article3656032.ab"]Aftonbladet[/URL] och [URL="http://www.expressen.se/vader/1.1352423/snokaos-i-sydsverige"]många andra[/URL] går ut med varningar att det är dags att köra försiktigt och att det inte går att köra med taskigt mönstrade däck på is. Jag förstår verkligen fortfarande inte - för det här [URL="http://forum.tornevall.net/showthread.php?t=1456"]river jag upp[/URL] varje år [URL="http://forum.tornevall.net/showthread.php?p=1478556"]i samband[/URL] med just årets första snöfall - hur folk kan vara så kopiöst korkade att de inte förstår denna mycket enkla matematik.

[URL="http://www.aftonbladet.se/vader/article247922.ab"]Första snön[/URL] kommer alltid som en överraskning och det brukar alltid, i mediala sammanhang, handla om att bli [I]tagen på sängen[/I], något som givetvis upprör mig oerhört. Dels på grund av att uttrycket är så töntigt och dels för att lär det drabba även mig, i form av tokskadade drullputtar på vägarna. På ena eller andra sättet kommer det att förstöra min planering och troligtvis försätta mig i livsfara, på min väg till och från jobbet varje dag.

[IMG]http://www.tornevall.net/storage/files/1225321200/1225398193_paskvinter_mini.jpg[/IMG]

Antingen kommer någon förtidspensionerad, utbränd journalist från aftonbladet - givetvis den reporter som idag gjort mig förbannad - att ligga framför mig och blockera en snustorr motorväg, ifall den skulle vara hal. Ja, det sa ju SMHI-rapporten och även här i skåne - vi som vanligtvis får snön först i april nästa år (se bild) - borde ju se upp då. Eller så kommer någon - för i år börjar det faktiskt snöa redan i januari - göra en vansinnesomkörning, för att hinna köpa sina julklappar i tid på mellandagsrean, tvärbromsa för en älg på vägen och avsluta färden mitt i vägen för mig.

Oavsett, så kommer snökaoset drabba mig, även om jag inte direkt kommer befinna mig i det. Det har det ju faktiskt redan gjort.[IMG]http://www.tornevall.net/storage/files/1225321200/1225396534_ploga.jpg[/IMG]