Granskarna granskas!

Den sedvanliga spegel-cachen som fanns i RSSWatch 1.0x är nu upplagd igen, dock något förbättrad. Numera skickas man direkt till rätt indexfil om det finns en sådan, istället för cachens mappstruktur. Det vill säga om man klickar på “spegel” under de inlägg som avses (observera exemplet).

Detta skedde i samband med att falsksanning raderat ett inlägg idag, som de flesta som använder sig av RSSWatch – eller läser Intresseklubbens skvallerblogg redan fått ta del av för länge sen. I princip handlade det om ett inlägg som RSSWatch snappade upp som raderat av Kissie under gårdagen där hon kritiserar skatteverket för att granska kända bloggares hantering av gåvor – där skatteverket menar att de borde betala skatt, då det räknas som en inkomst (edit). Av naturliga skäl går det inte att länka till originalet, men RSSWatch har naturligtvis kopian av det här. Sidan är även speglad i sitt original här.

Till saken hör att RSSWatch redan då inlägget var aktuellt tipsade både Falsksanning och Intresseklubben om detta, med skillnaden att Intresseklubben gavs betydligt mer information om saken. Det har sedan en kort tid tillbaka konstaterats att Intresseklubben faktiskt lyssnar till sina läsare, så det anses mera värdigt att skicka informationen dit. Hon besvarar det man skriver och behandlar folk med respekt, termer som uppenbarligen Falsksanning inte känner till, eftersom vi varken fick svar på mailet eller någon annan reaktion då det begav sig. I stället dyker ett inlägg upp dagen efter, som raderas efter att en kommentar från RSSWatch postats. Kort efter att Intresseklubben noterat detta, dyker plötsligt det tidigare raderade inlägget upp igen hos Falsksanning, med helt annan information. Det enda tänkbara alternativet är att FS skulle ha nedsatt syn. Mycket dåligt skött! För att inte säga oproffsigt!

Informationsflödet sköts onekligen väldigt dåligt bland skvallerbloggarna och prioriteten kring vad som är intressant varierar kraftigt, beroende på tycke, ålder och smak. Det är därför intressant att få uppleva en skvallerbloggare – Intresseklubben – som skiljer sig från mängden, både mognads och åldersmässigt. Och till råga på allt så är hon inte anonym!

RSSWatch skall dock även fortsättningsvis granska saker så objektivt som möjligt, så det är dags att sätta punkt här, för denna gången.

Posted in rsswatch, Skvaller and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.